Yılın her mevsiminde, birbirinden çeşitli  gezi destinasyonları sunan Denizli'nin bu sefer pek de bilinmeyen yerlerine götüreceğiz sizi. Kimi zaman sağlık turizmi ile öne çıkan kaplıcaları, kimi zaman antik çağların ruhunu yansıtan kentleri, kimi zamansa huzur içinde kendinizi keşfedebileceğiniz tabiatı ile aradığınız her şeyi içinde barındıran bir şehir… O zaman sizi daha fazla merakta bırakmadan başlayalım!

 

1) Karagöl (Bozkurt)

Çam ve ardıç ağaçları ile çevrili bir göl… Etrafındaki sazlıkların içinden gelen su kuşlarının ritmik seslerini dinleyebileceğiniz ve çeşit çeşit balıkları görebileceğiniz berrak suyu ile sizleri adeta büyüleyecek bir yerdeyiz. Yaz aylarında olta balıkçılığı yapanların sıkça ziyaret ettiği Karagöl sonbahar ve kış aylarında ise fotoğrafçıların uğrak mekanı haline geliyor. Aradığınız sessizliği ve huzuru nerede bulacağınızı artık siz de biliyorsunuz. 

Peki daha fazlasını ister misiniz? Kuş gözlemlerine katılarak duyduğunuz o muhteşem seslerin kaynağını bizzat görebilirsiniz.

2)Çizmeli (Yenice) Kaplıcaları (Buldan)

Sağlık turizminin uğrak noktalarından olan Denizli kaplıcaları şifa bulmak ve gezilerinizin yorgunluğunu atmak için en doğru tercih… Denizli genellikle Karahayıt Kaplıcaları ve Pamukkale ile ünlü olsa da Çizmeli Kaplıcaları da Denizli’nin önemli termal noktaları arasında yer alıyor. Neredeyse 44 derece sıcaklığa ulaşan suyunun, kalsiyum ve sülfat içermesi ile dolaşım sistemi dahil cilt ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Çizmeli Kaplıcaları dokumaları ve konaklarıyla ünlü Buldan ilçesine yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Yenice Mahallesi’nde bulunuyor.

Buraya kadar gelmişken Tripolis Antik Kenti’ne uğramadan gitmemenizi öneririz.

3) Saklı Göl (Honaz)

Çam ormanlarının içinde masmavi suların ortasında kuş sesleri ve atlayan balıkların görüntüsü ile piknik yapmak ister misiniz?

Cevabınız evet ise tam size göre bir yerdeyiz. Özellikle sonbahar ve kışa doğru, sararan ve dökülmüş yaprakların görüntüsü sizleri mest edecek. Doğada yaptığınız yürüyüşler ile bu eşsiz atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Hatta daha uzun süre kalıp doyasıya doğanın ruhunun hissetmek istiyorum derseniz de kamp yapabilir, büyüleyici bir sabaha gözünüzü açabilirsiniz.

4)Taşdelen Yaylası (Babadağ)

Şehrin gürültüsü ve modern dünyanın kalabalığından boğulduysanız biraz nefes alabilmek iyi gelecektir. Bu yüzden sizleri etrafında herhangi bir tesis bile olmayan sakin, sessiz, doğanın ortasında bir yaylaya davet etmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki pek çoğumuz o huzurun peşindeyiz. Çam, ceviz ve kestane ağaçlarının eşsiz kokuları eşliğinde yürüyüş yapabilir, kızıldan sarıya dönen büyüleyici renklerle süslü manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kahvenizi yanınıza almayı unutmayın ☺

 

Denizli’de doğal güzellikleri saymakla bitiremeyiz. Ancak Denizli’nin eşsiz tabiatını görmek için sadece yukarıdaki yerlerle kendinizi sınırlandırmanızı istemeyiz. Aracınıza binip dağların, tepelerin arasına girdiğinizde elbet bir akarsu veya yürüyüş alanı bulacağınızın garantisini verebiliriz. Acele etmeden keyfini çıkara çıkara gezmenin tadına varın! 

Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz