Şehrin stresinden uzakta, haftanın yorgunluğunu atabileceğiniz, sakin, huzurlu bir konaklama isteyenler, Çameli Taş Konaklar tam sizin için.

Denizli’nin Çameli ilçesinde bulunan Çameli Taş Konaklar 2015 yılında bölgenin turistik bir cazibe merkezi haline getirilmesi amacı ile Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında “Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi” ile destek alınarak yapılmış. 

Doğanın içinde, ağaçların arasında bulunan konaklar yazın bunaltıcı sıcaklarından kaçıp kışın soğuğuna yakalanmadan gidilebilecek huzurlu bir kaçış merkezi. Fethiye’ye 70 km, Denizli’ye 110 km mesafede olan Çameli Taş Konakları huzurla dinlenebileceğiniz bir yer olduğu gibi birçok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor. Dağ yürüyüşünden yamaç paraşütüne, bisiklet turlarından safari gezilerine istediğiniz aktiviteyi bulabilirsiniz. 

Bir ormanı, ormanın ağacını, ağacın toprağa değen yaprağını, yere düşen çiçeğini en güzel tanıma yolu olan trekking sayesinde Çameli'nin doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. İster rehberli ister rehbersiz yürüyüşler yapabilir, özel işaretlenmiş alanda gezebilirsiniz.

Hadi, rüzgarın saçlarınıza karışmasına da izin verelim! Çameli’de Eurovelo standartlarına uygun olarak tamamlanan levhalandırma ve işaretleme çalışmaları ile çıkarılmış 1385 km bağımsız bisiklet rotalarında rahatlıkla bisikletinizi sürebilir, doğanın tadını çıkartabilirsiniz. Kendinize uygun bisikleti seçip sakince bir tur atmanın keyfi bambaşka... Biraz hızlanmak isterseniz cipler ile dağ yollarının tozunu kaldırabilir, safarinin tadını çıkartabilirsiniz. 

Ama derseniz ki hep yukarı mı bakacağız? Cevabımız tabi ki hayır. Dünyayı ayaklarınızın altına sermişiz gibi bulutlarda dolanıp kuşlarla arkadaş olabileceğiniz bir aktivite sizinle: yamaç paraşütü. 

İlçedeki 2150 metre yüksekliğindeki Yaylacık Dağı; çam, sedir ve ardıç ağaçları ile örtülmüş, zengin bitki çeşitliliği ile de dikkat çekiyor. Zirvesinde 4 taraflı atlayış yapılabilen mükemmel bir konuma sahip. Bundan dolayı yamaç paraşütçülerine ve delta kanat sporcularına güvenli ve keyifli uçuşlar sağlıyor. Üstelik bu küçük ilçe uzun mesafe paraşüt yarışmaları, Dünya Kupası Ön Eleme, Dünya Kupası, Dünya Kupası Süper Finali ve Türkiye Paraşüt Şampiyonaları gibi yarışmalara ev sahipliği yapmış. Siz de hem tekli hem de ikili uçuşlar yapabilir, gökyüzünün keyfini sürebilirsiniz.

Bu kadar etkinlikten sonra yorulmuş olduğunuzu düşünüyoruz. Biraz rahatlayıp, sıcak bir suya girmek en iyi çözüm... İsterseniz havuzda biraz daha eğlenebilir ya da spa/hamamda uzman kadronun aromatik masajları sayesinde rahatlayabilirsiniz.

Hemen aklınızdan “daha yemek yemedik” cümlesi geçiyorsa size seçenekleri sunalım. “Kendim yaparım” diyenler için taş konaklardaki mutfakları kullanabilir, isteğinize göre sofranızı hazırlayabilirsiniz. “Bu yorgunlukla uğraşamam” diyenler için ise restoran bölümünde sizlere özel hazırlanan yemeklerin tadına bakabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.

Çameli’ye gelmişken etrafı da görelim derseniz buraya birkaç öneri daha bırakıyoruz. Kahvaltınızı Kolak Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde yaparak altı metreyi bulan sarkıt ve dikitlerle kaplı Sazak Mağazası’na geçebilirsiniz. Biraz tarihi koklamadan geçilemeyeceği için yolunuzu Gölhisar’a doğru çevirebilirsiniz. Zamanında Likya’nın bir antik kenti olan Kibyra Antik Kenti, kuzeyi güneye ve doğuyu batıya bağlayan ticaret yollarının tam kesişiminde konumlanıyor. Likya, Karya, Pisidya ve Frigya kültürlerinin ortak noktası. Çameli’ye yaklaşık 30 dakika mesafede olan antik kent görülmeye değer yerlerden biri.

Her şeyi öğrendiğinize göre tek yapmanız gereken yola çıkmak. Sizleri huzurun sesini dinlemeye davet ediyoruz.
Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz